Izbjegnite vožnju Selskom ili se naoružajte strpljenjem: Sanacija i dalje u tijeku, otvoren je samo zapadni trak

Foto: Damir Krajač/Cropix

SANACIJA Selske ceste nakon jučerašnjeg puknuća magistralne vodovodne cijevi i dalje je u tijeku, a istočni kolnik ostaje zatvoren sve dok sanacija ne bude gotova. Kako javlja HAK, prekinut je promet Selskom cestom u smjeru sjevera od Horvaćanske ceste do Zagrebačke avenije. Stoga, pokušajte izbjeći vožnju Selskom, a ako ne možete, naoružajte se strpljenjem, jer se očekuju gužve.

Autobusna linija 109 Črnomerec – Dugave od Črnomereca prometuje svojom redovitom trasom Selskom cestom, no u povratku prometuje preusmjereno Savskom cestom na Zagrebačku aveniju do Selske ceste od kuda nastavlja svojom redovitom trasom do Črnomerca, javlja ZET.

Jučer do 19 sati navečer u potpunosti je sanirano puknuće cijevi, kaže Vlado Herceg, rukovoditelj službe mreže u Vodoopskrbi. "Tijekom dana u potpunosti smo otklonili kvar, zamijenili oštećeni dio cijevi, spojili i pustili cjevovod u njegovu potpunu funkciju. Danas je na redu sanacija odvodnje i kolnika ceste što je u nadležnosti Zagrebačkih cesta. One moraju sanirati kolnik i pustiti promet", kaže Herceg.

Propalo je 200 kvadrata kolnika

Oštećenje kolnika ozbiljan je posao, a ovisno o vremenskim prilikama zagrebačke bi ceste kolnik trebale sanirati do početka sljedećeg tjedna, kaže nam Hasan Đombić.

"Porušeno je i propalo oko 200 kvadrata kolnika, rubnjaci su porušeni. Sanirat ćemo koliko uspijemo i već danas ćemo napraviti pripremne radnje za asfalt. Kako bude vrijeme dozvolilo tako ćemo završavati radove", obavijestio je Đombić.

Stanovnici su vodu dobili još jučer u prijepodnevnim satima, a ukoliko netko od građana još uvijek nema vode, neka se javi dežurnoj službi na 6163-699. Svi oni kojima su u poplavi oštećeni poslovni priostori, stanovi ili automobili štetu mogu prijaviti u vodoopskrbi, kaže Herceg


"Mogu se javiti, ići će komisija za utvrđivanje štete i s polica osiguranja će se plaćati šteta", dodaje.

Vozači, oprez! Moguća poledica u većem dijelu zemlje

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog prometne nesreće između čvorova Popovača i Kutina (94.km) u smjeru Slavonskog Broda vozi se jednim trakom usporeno. Zbog niskih temperatura HAK upozorava na moguću poledicu u većem dijelu zemlje, osobito oprezno treba voziti na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj Hrvatskoj i Istri.

LIKA:
- D25 Korenica-Gospić-Karlobag,
- D42 u mjestu Poljanak,
- D218 GP Užljebić-Dobroselo i Dobroselo-Mazin,
- ŽC5203 Otrić-Donji Srb.
Županijska cesta ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje otvorena je samo za osobna vozila, uz obaveznu zimsku opremu.
GORSKI KOTAR:
- ŽC5030 Platak-Kamenjak,
- ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Vrbovskog i Čabra.
SREDIŠNJA HRVATSKA:
- županijske ceste u dijelu Zagrebačke županije i
- D36 na dionici Pokupsko-Žažina.
ISTRA:
- ceste preko Učke i Ćićarije.

Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme!

Pročitajte više