Josipović: "Drago mi je čuti da pada broj nezaposlenih u Karlovcu za razliku od drugih djelova domovine"

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Republike Ivo Josipović rekao je danas u Karlovcu da protutužba Srbije protiv Hrvatske za genocid u Oluji u kolovozu 1995. neće uspjeti.

Na upit novinara da komentira napise da se srbijanski zastupnici Međunarodnom sudu pravde (ICJ) u Haagu koriste stajalištem njegova savjetnika o Tuđmanu „kao separatističkom nacionalistu“, predsjednik Josipović je rekao: „Hvala lijepa, znamo da ta tužba neće uspjeti, a što koriste, to je njihova stvar, od toga nema puno koristi.“

Predsjednik Josipović bio je danas u Karlovcu na svečanosti u povodu Dana zaštite potrošača, a sastao se i sa županom Ivom Vučićem i gradonačelnikom Damirom Jelićem, koji su ga izvijestili o milijunskim štetama od leda i poplava u veljači.

„Činjenica je da se klima mijenja i da je ugroza od poplava i ekstremnih uvjeta sve veća, i bit će veća“, rekao je i zauzeo se za to da se „završe poslovi na izgradnji sustava obrane od poplava, poput nasipa i odvodnih kanala“.

Istaknuo je kako mu je drago bilo čuti da je broj nezaposlenih u Karlovcu pao, za razliku od drugih djelova domovine, te da je stanje s tim u vezi bolje od prosjeka u Republici. Predsjednik Josipović na kraju je ocijenio kako i tu i drugdje „možemo i hoćemo bolje“.
 

 

Pročitajte više