Josipović: Probleme s MiG-ovima pokušat ćemo riješiti i putem NATO-a

Foto: MORH

"PROBLEME s MiG-ovima pokušat ćemo riješiti i putem NATO-a", odgovor je predsjednika Ive Josipovića na prozivke opozicije da se više brine oko rodbinskih veza prisutnih u službama o čemu će se razgovarati na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, a manje o sigurnosti države.

Opozicija ističe kako predsjednik nije organizirao sjednicu o problemima hrvatskih MiG-ova koji su još uvijek na remontu u Ukrajini iako su trebali biti gotovi prije pet mjeseci.

"Naše nebo je sigurno. Točno, avioni su zapeli u Ukrajini, to se nije moglo predvidjeti, ali snaći ćemo se. Ako ništa, mi smo dio NATO saveza i rješavat ćemo taj problem u okviru saveza", odgovorio je Josipović.

Predsjednik poručuje opoziciji da ovakvim optužbama miješaju kruške i jabuke.

"Vijeće za nacionalnu sigurnost nije nadležno za MiG-ove, već je to Vijeće za obranu."

HDZ prigovara Josipoviću da je brzo odlučio rješavati pitanje zapošljavanja u SOA- i od strane Tomislava Karamarka, a Josipović odgovara.

"Pa gledajte, možemo tako reći da nećemo rješavati niti jedno pitanje, jer da uvijek ima neko važnije. To što ima je najvažnije pitanje gospodarstvo, ne znači da se ničim drugim ne treba baviti."

Josipović dodaje kako se Vijeće neće baviti samo jednim slučajem, već je on pokretač da se razmotri cijela kadrovska politika, te da se učini još jedan korak u poboljšanju rada sigurnosnih službi.

Pročitajte više