Josipović i Pusić stižu u New York na Opću skupštinu UN-a


PREDSJEDNIK države Ivo Josipović i potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić stižu u New York gdje će sudjelovati na 68. zasjedanju Opće skupštine UN-a.


Opća skupština UN-a počinje sutra, a središnja tema očekivano trebala bi biti situacija u Siriji, nakon što je tamošnji režim na prijedlog Rusije pristao pod međunarodni nadzor staviti kemijski arsenal i uništiti ga.

Josipović će danas gostovati na sveučilištu Yale, gdje će održati predavanje o hrvatskom iskustvu na temu 'Religija u postkomunističkom i postkonfliktnom društvu'. Navečer će Josipović nazočiti tradicionalnom prijemu američkog kolege Baracka Obame, a pred Općom skupštinom hrvatski predsjednik govorit će u četvrtak.

Zgusnut raspored u New Yorku očekuje i prvu potpredsjednicu Vlade i šeficu diplomacije. Vesna Pusić sastaje se s kolegama iz Irana, Gruzije i Angole, a sudjelovat će i na inicijativi 'Equal Futures Partnership' o unapređenju položaja žena, koju je u rujnu prošle godine pokrenula tadašnja američka državna tajnica Hillary Clinton.

Pročitajte više