Josipović se 2. ožujka sastaje s Pahorom

Foto: Damjan Tadić/Cropix

PREDSJEDNIK Republike Ivo Josipović sljedeće će se subote, 2. ožujka susresti sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom.

Bit će to njihov prvi susret, otkako je Pahor u prosincu preuzeo dužnost šefa države. Kako su izvijestili s Pantovčaka, dvojica predsjednika nazočit će svečanoj sjednici Europske akademije znanosti i umjetnosti u Salzburgu, na kojoj će Josipović biti proglašen zaštitnikom Akademije.

Nakon sastanka, predsjednici će održati konferenciju za novinare, a za očekivati je da će jedna od tema razgovora biti Ljubljanska banka i ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora u slovenskom Parlamentu.

Podsjetimo, slovenski premijer Janez Janša prošlog je tjedna iz pregovora s Hrvatskom povukao ministra vanjskih poslova Karla Erjavca. Erjavec je jučer slovenskim medijima rekao kako bi, da je ostao glavni pregovarač, ugovor danas bio parafiran te ratificiran početkom ožujka.

Umjesto Erjavca, Janša je postavio Tonu Kajzera koji bi se uskoro trebao sastati s ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić.

Pročitajte više