"Kad smo ušli u sobu, Bin Laden je već bio ranjen. Nije bio naoružan i nije pružao otpor"



OSAMA BIN LADEN nije bio naoružan, niti je pružao otpor kada su američki specijalci upali u njegovu kuću u Pakistanu. Kada su "tuljani" upali u njegovu sobu, već je bio ranjen. Hladno su ga smaknuli.

Opisao je to u svojoj knjizi "No Easy Day" bivši član elitne postrojbe Navy SEALs Mark Bissonnette, pišući pod pseudonimom Mark Owen. Agencija AP nabavila je kopiju knjige prije njenog izlaska, te objavila opis Bin Ladenovih zadnjih trenutaka.

Kada su specijalci ušli u hodnik na drugom katu, vidjeli su Bin Ladena kako viri iz svoje spavaće sobe, u koju se odmah povukao. Upali su u sobu za njim i vidjeli da leži na podu, u lokvi krvi. Imao je ranu na glavi, očito u pucnjavi koja je prethodila upadu u kuću.

Nad Bin Ladenom su klečale i naricale dvije žene. Specijalci su naciljali Bin Ladenova prsta i počeli pucati. Ispalili su u njega nekoliko metaka, dok nisu bili sigurni da je mrtav. Tek kasnije su u sobi pronašli dva komada vatrenog oružja. No, u njima nije bilo metaka.

"Nije uopće spremio obranu. Nije imao nikakvu namjeru boriti se. Od svojih sljedbenika je desetljećima tražio da se opašu bombama ili zabijaju avionima u zgrade, ali on nije čak ni uzeo oružje u ruke", zapisao je Owen.

Podsjećamo, službena verzija priče glasi da je Osama bin Laden pružao otpor, te da je ubijen u sukobu s timom Navy SEALs. Bin Ladenovo tijelo specijalci su pokopali na moru.

Pročitajte više