Kajin o zajedničkom poslu Todorića i Jakovčića: To je dubok sukob interesa!



"TO NIJE sukob interesa. To je dubok sukob interesa. Skidam kapu svakome tko danas pokreće posao, tko otvara radna mjesta, tko se zadužuje i zadužuje svoju obitelj da bi poslovao. Ali, ući u posao s Todorićem nije rizik, pa da bih ga ja morao blagosloviti", rekao je u razgovoru za ipress.hr zastupnik IDS-a Damir Kajin komentirajući situaciju u kojoj predsjednik IDS-a u kombinaciji s Ivicom Todorićem promovira piće Gineta.

Jakovčić se povlači

Podsjetimo kako je Istarski župan i predsjednik IDS-a Jakovčić prije mjesec dana u palači Pollesini u Poreču predstavio svoje piće koje će njegova tvrtka proizvoditi u suradnji s Jamnicom Ivice Todorića. Jakovčić se tada u dvorište palače dovezao u oldtimeru Topolino te predstavio "istarsko bezalkoholno piće", koje će se u suradnji sa Jamnicom zvati Gineta. Već par mjeseci prije Jakovčić je najavljivao da će nakon izlaska iz politike ući u projekt s bezalkoholnim pićem.

No, Kajin je bio sasvim rezerviran kada su ga upitali je li možda vrijeme da istakne kandidaturu za mjesto šefa IDS-a.

"Ne isključujem to, iako mi ovaj razgovor s iPressom više može odmoći nego pomoći. Neki u stranci, a znamo na koga mislim, to će protumačiti opozicijom IDS-u, iako Kajin nikad nije bio opozicija IDS-u. U međuvremenu su to postali neki drugi članovi stranke te će se sve što sam danas rekao u nekim stranačkim krugovima tumačiti atakom na njih", zaključio je Kajin u razgovoru oko situacije u IDS-u.

Holy se suprostavila krupnim interesima

Kajin se također u razgovoru dotaknuo i saborske rasprave o imenovanju novog ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića kazao da bi pod istim uvjetima pod kojima je razriješena ministrica Mirela Holy trebali biti razriješeni svi dužnosnici od lokalne do državne razine.

"Ministrica Holy, naravno, nije razriješena zbog e-maila starog tri mjeseca, nego zbog suprotstavljanja krupnim interesima", rekao je Kajin dodajući da Vlada razgovara sa svima, uključujući i tajkune, a neće razgovarati sa Saborom.

Pročitajte više