10 dobrih vijesti tjedna

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

 INDEX svake nedjelje donosi deset dobrih vijesti tjedna - priče o dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima, malim i velikim uspjesima, važnim sportskim podvizima, znanstvenim otkrićima i svim drugim događajima koji su nam uljepšali tjedan.

Ovo je deset takvih priča koje su obilježile tjedan iza nas.

10. Počinje izgradnja zagrebačke biciklističke magistrale duge 22 kilometra

Počeli su radovi na uređenju biciklističkog koridora u Zagrebu uz željezničku prugu od Studentskog centra do Dugog Sela, ukupne dužine 22.3 km. U prvoj fazi, koja će biti gotova već na ljeto, izgradit će se dionica od 1201 metar ispod željezničkog vijadukta i nadvožnjaka od Zavrtnice do Svetica, što će biti prva natkrivena biciklistička staza u Zagrebu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

9. Prosidba nasred Straduna. Trkač zaprosio trkačicu nakon Dubrovačkog polumaratona

Jedan od sudionika polumaratona na kraju utrke na Stradunu kleknuo je pred jednu od sudionica te je pitao hoće li se udati za njega. Ona je na oduševljenje okupljenih pristala, a ovaj trenutak zabilježen je i kamerom.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

8. VIDEO Prizor iz sarajevskog tramvaja oduševio mnoge

Društvenim mrežama širi se snimka iz sarajevskog tramvaja, a glavna zvijezda je jedan pas koji se dokazao kao vrlo pristojan putnik. Pas je prošetao tramvajem, a zatim sjeo na sjedište. Pokazao je kako se zna ponašati u javnom prijevozu jer nije ometao putnike i vozio se u miru, a prizor je oduševio sve.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

7. Slovenac krenuo na put oko svijeta - pješice. Poveo i psa, prva postaja bila je Zadar

Oliver Tič (Oli Walker) iz Slovenskih Konjica krenuo je na nevjerojatnu pustolovinu - put oko svijeta pješice. S njim je i njegova suputnica, kujica Carlitos. Njih dvoje su nerazdvojni prijatelji od 2018. godine, kada ju je Oliver pronašao na ulicama Perua bolesnu i neuhranjenu dok je hodao od Argentine do Aljaske.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

6. Hrvatska sportašica oduševila fair-play potezom: "Ovo nadilazi sport"

Fair-play potez hrvatske karatašice Eme Sgardelli oduševio je tursku sportsku javnost. Sgardelli je na natjecanju u Antaliji prije nekoliko tjedana prekinula meč i pristala na neriješen rezultat kada je vidjela da je njena suparnica ozlijeđena iako ju je tako ozlijeđenu lako mogla pobijediti. 

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

5. Filip (13) je najčitatelj Knjižnica grada Zagreba. Lani je pročitao 221 knjigu

13-godišnji Filip Grabovac, član Knjižnice Ivan Goran Kovačić, proglašen je u utorak najčitateljem Knjižnica grada Zagreba (KGZ) za 2023. jer je tijekom godine pročitao i posudio 221 knjigu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

4. Gabrijel Veočić je europski prvak u boksu 

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić (22) osvojio je naslov europskog prvaka u kategoriji do 80 kilograma. U finalu EP-a u Beogradu jednoglasnom odlukom sudaca svladao je domaćeg predstavnika Rastka Simića.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

3. Baby Lasagna je prema kladionicama najveći favorit za pobjedu na Eurosongu

Baby Lasagna je ponovno prvi na eurovizijskim kladionicama. Hrvatski predstavnik tako je postao glavni favorit za pobjedu na Eurosongu.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

2. Prošlog vikenda u KB-u Merkur presađena tri organa

U KB-u Merkur prošlog su vikenda transplantirana tri organa - 35-godišnjakinji je retransplantirana jetra, a zahvaljujući jednom donoru transplantirane su i jetra i bubreg.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

1. Na Plitvicama nakon više od 70 godina snimljen rijetki suri orao

U Nacionalnom parku Plitvička jezera nakon više od 70 godina snimljen je suri orao, jedna od najvećih ptica grabljivica.

>> KLIKNITE ZA ČLANAK

Pročitajte više