Katolici traže smjenu glavnog državnog odvjetnika Bajića jer nije procesuirao ministra Jovanovića!?

Foto: Arhiva 

"GLAVNOM državnom odvjetniku Mladen Bajiću je 6.12.2012. godine službeno uručeno pismo u kojem se izražava osnovana sumnja da je ministar Željko Jovanović počinio niz kaznenih djela. Uz uručeno pismo priložena je i dokumentacija. Očito da državni odvjetnik Bajić do sada, iako je prošlo već više od mjesec dana, nije pokrenuo nikakvu istragu protiv ministra Jovanovića, a vjerojatno da i nema namjeru, jer ministar Jovanović još nije politički mrtav",objavljeno je na službenoj stranici neprofitne organizacije Katolik. 
 
Ministar znanosti Željko Jovanović prijavljen je državnom odvjetništvu zbog Zdravstvenog odgoja, a Katolici nezadovoljni radom državnog odvjetnika pozvali su ga da odmah da ostavku ili hitno pokrene istražni postupak protiv ministra Jovanovića.
 
"Ministar Jovanović je dekretom uveo Zdravstveni odgoj u škole (čime je već prekršio niz zakonskih odredbi), a za 4. modul istog odgoja dostavio je svim nastavnicima u osnovnim i srednjim školama preporučenu literaturu. U jednoj od tih preporučenih literatura, autora P. Abramsona i S. Pinkertona (1998) O užitku: razmišljanja o naravi ljudske spolnosti. Zagreb: Jesenski i Turk, između ostalog, na strani 215, pornografija se preporučuje kao ''didaktički materijal'' u nastavi s maloljetnicima", napominju Katolici. 
 
Osim Bajića žele vidjeti i reakciju predsjednika Ive Josipovića koji obećava "pravdu za sve". 
 
"Možda je samo zaboravio dodati jednu riječ, pravda za sve 'dženderiste', tj. pristaše dženderizma, novog, perfidnijeg oblika fašizma, koji se pod krinkom demokracije i ravnopravnosti uvodi u Hrvatsku. Evo prilike i gosp. Josipoviću da bude predsjednik svih građana, a ne svih dženderista, pa da na osnovu svojih ovlasti zatraži smjenu Mladena Bajića, ukoliko ovaj odmah ne pokrene istragu protiv ministra Jovanovića", smatraju Katolici. 
 
Čelnik udruge Katolik je Ivan Poljaković poznatiji kao profesor na Sveučilištu u Zadru koji je suspendiran je jer je homofobnim ispadom narušio ugled sveučilišta. Poljaković je homoseksualce usporedio s pedofilima. 

Pročitajte više