Kerum: Samo su dva bloka, pobijedit će onaj koji najviše okrupni

Foto: FAH

DRAMATIČAN je nastavak sjednice splitskog Gradskog vijeća koja je prije tjedan dana prekinuta zbog točke o novom članu Kazališnog vijeća Gradskog kazališta mladih. Prošli tjedan nije bilo nijednog vijećnika HGS-a, a danas su u vijećnici svi, čak i Kerum. Pronio se glas da je od Baldasara zatražio da mu se da Turistička palača, no o tome njegova desna ruka Jure Šundov ništa ne zna. Smatra da je to priča koja ne drži vodu. Ipak, sasvim je jasno da je Kerum nešto tražio, a vrlo je lako moguće da je i dobio s obzirom na puni brojčani sastav HGS-a.

Marijana Puljak i HDZ imali su prije sjednice sastanak sa dogradonačelnikom Goranom Kovačevićem oko problema sa GKM-om, koji ni nakon dvije godine i tri natječaja još uvijek nema ravnatelja, već njime rukovodi Ljubica Srhoj, koja se na čelu kazališta nalazila punih 20 godina.

Skandal i katastrofa

Puljak i HDZ smatraju da bi Baldasar trebao ostaviti sadašnje Kazališno vijeće da donese odluku o novom ravnatelju, a ne da se mijenja član kojeg je Baldasar sam postavio, ali nije sklon kandidatu kojeg on favorizira. Puljak smatra da je cjelokupna situacija u splitskoj kulturi katastrofa, a HDZ-ov predsjednik Petar Škorić kaže da je mijenjanje člana Kazališnog vijeća koji ne sluša partijski nalog skandalozno.

Baldasar je replicirao da je skandalozno to što ispašta dijete njihovog dojučerašnjeg koalicijskog saveznika Damira Rode Ćosića, samo zato jer nije imao isto mišljenje kao oni. Radi se o Rodinoj pastorki kojoj nije produžen ugovor u županijskoj Turističkoj zajednici koju kontrolira HDZ. Škorić je kazao kako o tome ne zna ništa.

Kerumovo kokošarenje

"Ovo je kokošarenje", ustvrdio je Kerum, koji je sasvim spreman za nove izbore. Održao je i kraće predavanje o političkoj situaciju u gradu i državi.

"Samo su dva bloka, nema trećeg puta. Pobijedit će onaj koji najviše okrupni", zaključio je Kerum, koji je prošli tjedan nedolazak na sjednicu Gradskog vijeća pojasnio protestom protiv lošeg vladanja Ive Baldasara koji nije ništa napravio u dvije godine. 

"Gradonačelnik se gubi", ustvrdio je Kerum u jednom trenutku.

Baldasar se nalazi u vrlo nezgodnoj situaciji jer bez Kerumove podrške nema većinu. Upozorio je vijećnike da će u slučaju daljnje opstrukcije isforsirati nove izbore, s čim on osobno, kaže, nema problema.

Na kraju je točka povučena.

Pročitajte više