Kineska policija tukla i zatvarala rođake putnika nestalog malezijskog aviona

Foto: Guliver Image/Getty Images

ROĐACI žrtava malezijskog aviona koji je nestao u ožujku dok je letio prema Pekingu tvrde da ih je kineska policija tukla nakon što su od Malaysia Airlinesa zatražili informacije o tome što se dogodilo s njihovim najbližima.

Neimenovane žene ispričale su za hongkonški South China Morning Post da ih napalo šestero policajaca u policijskog postaji u Pekingu, zbog čega je jedna od njih čak završila u bolnici na tri dana. Napad se, kako ističu, dogodio 19. svibnja.

U odvojenom slučaju 16 drugih rođaka putnika leta MH370 ispričalo je istom listu da ih je policija 14. lipnja pritvorila nakon što su tražili da im daju snimke njihovih nestalih rođaka.

- Policija nas je optužila da smo organizirana grupa i rekli su da imamo agendu. Samo smo željeli pronaći svoje voljene, ljude s kojima dijelimo istu krv - rekao je jedan neimenovani rođak.

Kako piše britanski Telegraph, u odvojenom incidentu koji se dogodio 14. lipnja, 16 drugih rođaka putnika s istoga leta ispričalo je istom listu da ih je policija pritvorila nakon što su tražili da im daju snimke njihovih nestalih rođaka.

"Policija nas je optužila da smo organizirana grupa i da kujemo urotu, a samo smo željeli pronaći svoje voljene, ljude s kojima dijelimo istu krv", rekao je neimenovani rođak.

Rođake su upozorili da je svako okupljanje više od deset ljudi ilegalno.

Pročitajte više