Kobnu nesreću uzrokovao kvar na pruzi: Sedam mrtvih, 26 teško ozlijeđenih u iskakanju vlaka iz tračnica u Parizu

Foto: Twitter
Video: Youtube

U JUŽNOM predgrađu Pariza iz tračnica je iskočio putnički vlak br. 3657. Najmanje sedam osoba je poginulo, a 26 je teško ozlijeđenih, potvrdilo je francusko Ministarstvo unutarnjih poslova. Ukupno je ozlijeđeno više od 50 osoba. Mjesto nesreće ubrzo je posjetio i francuski predsjednik François Hollande koji je izrazio solidarnost s obiteljima žrtava.

SNCF je objavio da je u vlaku bilo oko 385 putnika. Žrtve su ili prignječene ili ih je zdrmala struja, javlja Le Parisien.

Do nesreće je došlo na željezničkoj postaji u pariškom predgrađu Brétigny-sur-Orge. Četiri od sedam vagona su se prevrnula. Vlak je vozio od kolodvora Paris-Austerlitz do Limogesa. Kolodvor će biti zatvoren tri dana kako bi se u miru mogla provesti istraga o tragičnom događaju.

"Vlak je na postaju stigao velikom brzinom. Iz nekog razloga se raspao na dva dijela. Dio vlaka je nastavio po tračnicama, dok se drugi dio prevrnuo", kazao je izvor iz lokalne policije, prenosi RT.

"Vidio sam mnogo ozlijeđenih žena i djece zarobljenih u vagonima"

"Ubrzo nakon polaska, taman sam počeo čitati knjigu, prvo smo osjetili udarac koji je uzdrmao vagon u kojem sam bio. Zatim se osjetio i drugi udarac, pa treći i četvrti. Tada se vagon prevrnuo", ispričao je putnik Marc Cheutin za AFP.


"Vidio sam mnogo ozlijeđenih žena i djece zarobljenih u vagonima", ispričao je Vianey Kalisa.

"Broj mrtvih će nesumnjivo rasti"

Nesreća se dogodila u 17,15 sati. Francuski ministar unutarnjih poslova Manuel Valls rekao je da će "broj mrtvih nesumnjivo rasti".

Središnja francuska željeznička kompanija SNCF je brzo nakon nesreće objavila telefonski broj na koji se mogu javiti obitelji žrtava. Šef SNFC-a Guillaume Pepy nesreću je opisao kao "katastrofalnu".

Uzrok nesreće nije službeno utvrđen, ali Le Parisen doznaje od SNFC-a koji je odmah pokrenuo istragu da je do nesreće, prema prvim informacijama, došlo zbog problema sa skretnicom.

"Scene su bile kao u ratu"

"Vlak je dolazio prema postaji velikom brzinom te se raspolovio iz još neutvrđenih razloga. Jedna polovica je nastavila put po tračnicama, dok se druga izvrnula na platformu postaje. Vidio sam puno ozlijeđene djece i žena koji su bili zarobljeni u vagonima. Ljudi su vrištali. Jedan muškarac je bio potpuno krvav. Ovo su prizori kao iz rata", pričaju preživjeli svjedoci stravične nesreće.

Francuske vlasti izvijestile su da je uzrok nesreće kvar na pruzi.
 

 

 

Pročitajte više