Kolinda na paradu dovela i supruga Jakova: "Ovo smo čekali 20 godina"

Screenshot: RTL

NA VOJNU paradu u Zagrebu kojom se obilježava 20. obljetnica akcije Oluja došao je i Jakov Kitarović, suprug predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. I on se u razgovoru za RTL prisjetio što je radio prije 20 godina.

"Ja sam prije 20 godina radio u Ministarstvu obrane i sudjelovao sam, zajedno sa svim našim vojnicima, u ovim operacijama, odnosno pomagao iz Zagreba kako bi se ove operacije mogle provesti u djelo. Sjećam se jako dobro tih dana, to su bili dani zajedništva, dani ljubavi prema domovini i dani kada smo zajedno radili u jedinstvenom nacionalnom interesu kako bismo oslobodili našu zemlju. Ovo je jedan poseban dan, dan kojeg se svi moramo sjećati sa ponosom i sa ljubavi prema domovini", kaže Kitarović.

Dodaje kako mu je drago što vidi da su građani izašli na ulice pozdraviti vojsku.

"Ovo je danas jedan jako lijepi događaj. Vidio sam i na samoj probi da je deset tisuća ljudi došlo pogledati. Dakle, 20 godina smo čekali ovakav događaj, da se pohvalimo ponovno svojom vojskom i sa Oružanim i snagama i to je nešto čime se trebamo dičiti i čime se trebamo ponositi u bilo kojem trenutku. I u svakom trenutku bi trebali isticati naše hrvatstvo, naš ponos i naše domoljublje", kaže Kitarović.

Na pitanje postoji li neki poseban trenutak otprije 20 godina koji mu se urezao u pamćenje, Kitarović odgovara: "Sjećam se samog početka akcije kad smo bili svi napeti i kada smo sa željom iščekivali prve dobre vijesti nakon što smo puno godina slušali samo loše vijesti o padu naših mjesta u Hrvatskoj i pada mnogih mjesta u BiH. Ovo je bio onaj prvi veseli dan kada smo napokon imali dobre vijesti po cijeli dan".

Pročitajte više