Kolnici mokri u većini zemlje, na Krčkom mostu jak vjetar ometa promet

Foto: FAH

KOLNICI su mjestimice mokri i skliski u Istri, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, dijelu Dalmacije, te u Primorju, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog olujnog vjetra, od 5,50 sati, na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica-Delnice smiju prometovati samo osobna vozila, u oba smjera, a obilazak za ostale skupine je starom cestom kroz Gorski kotar DC3.

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu, dionici autoceste A7 Draga-Šmrika i na dionici Jadranske magistrale DC8 Karlobag-Sveta Marija Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), dok je na dionici Bakar-Senj dodatno zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Pojačan promet u okolici Zagreba

Na važnijim cestovnim pravcima promet je slab do srednje gust. Povremeno je pojačan na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca i na zagrebačkoj obilaznici A3, na naplati Lučko nema dužih čekanja.

Na državnoj cesti DC414 na Pelješcu kod mjesta Trstenik promet se odvija jednim trakom naizmjence uz regulaciju semaforima, zbog otklanjanja posljedica požara.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima; na ulasku - Macelj, Bregana i Zaton Doli, a u u oba smjera na prijelazima Karasovići i Bajakovo. Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Gunja. Od 3. kolovoza od 6 sati do 15. kolovoza do 6 sati, zbog radova, granični prijelaz Vinjani Donji bit će privremeno zatvoren za teretni promet.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Pročitajte više