Koncert Sandre Afrike u školskoj dvorani: Građani i političari je ne žele u "prijestolnici kajkavske kulture"

Screenshot: YouTube

GRAĐANI Krapine negoduju zbog najavljenog koncerta srpske tubofolk pjevačice Sandre Afrike koju su proslavile golotinja i provokativni stihovi poput "netko će mi noćas napraviti sina", javlja portal Zagorje.

Prema pisanju portala posebnu nevjericu izaziva odluka da se koncert održi u dvorani krapinske Središnje škole i to u razdoblju manifestacije Kajkavske špelancije koja slavi tradiciju kajkavštine i kajkavske kulture.

Tvrtka Entertainment Info koja organizira koncert je pod pritiskom javnosti pomakla datum koncerta na 13. ožujka, no građani na društvenim mrežama propitkuju otkud uopće ideja da u Zagorju postoji interes za takvu vrstu koncerta i to u školskoj dvorani.

Kako ističe Zagorje.com, popularnost Sandre je upitna, a njezini provokativni i golišavi spotovi postavljeni na YouTube zahtijevaju punoljetnost da bi se pogledali. Upitan je i opus pjevačice, koji teško opravdava cijenu od 80 kuna u pretprodaji, odnosno 100 kuna na dan koncerta.

Krapinčani se između ostalog sa zabrinutošću pitaju postoji li uistinu srednjoškolska publika koja uživa u turbo-folku i treba li mlade izložiti "pevaljkama" kakve više odgovaraju jeftinim disco klubovima nego školskim dvoranama.

"Zar stvarno postoje roditelji koji će svoju maloljetnu djecu puštati na lakrdiju koju priprema srpska pjevačica?", pita portal Zagorje dok ističe golišavu narav predstave.

"Neprimjereni koncert" je na svom Facebook profilu oštro osudio i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, kojem se pridružio i predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek.

"Grad Krapina ni bilo koja gradska ustanova sa koncertom Sandre Afrike nema nikakve veze. Koncert je dogovorila srednja škola a kako, zašto i na koji način ja osobno ne znam jer grad nad srednjom školom nema nikakve ingerencije. Grad Krapina je osnivač osnovnih škola Ljudevita Gaja i Augusta Cesarca i one su u gradskoj nadležnosti, a ne srednje škole Krapina. Srednjoj školi Krapina osnivač nije grad i grad nema ingerencije nad istom.

Ono što podržavamo je valentinovski koncert 'Ne diraj moju ljubav' klape Šufit u festivalskoj dvorani.

A što se tiče koncerta u sportskoj dvorani srednje škole ja osobno ga ne podržavam i od njega se ograđujem te ga smatram apsolutno neprimjerenim," objavio je na Facebooku Gregurović.
 

Pročitajte više