Kosor: Velika Kolindina obećanja nitko nije shvaćao ozbiljno

Foto: FAH

JADRANKA KOSOR, bivša hrvatska premijerka i bivša članica HDZ-a, komentirala je za N1 današnju inauguraciju novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

"Velika obećanja koja je davala Kolinda Grabar Kitarović vjerojatno nitko nije uzimao za ozbiljno, ali ljudi očekuju da će se mnoge stvari mijenjati na bolje. Predsjednica nema ovlasti u gospodarskom smislu i ja sam često bila ljuta na Josipovića kada je prigovarao o gospodarskom programu, rekla sam mu neka pročita Ustav", kazala je.

"Svima su puna usta zajedništva - kada si političar moraš zagovarati zajedništvo i kad je na Pantovčaku ili Vladi ili Saboru i netko tko ti ne odgovara. Zagovaraj zajedništvo i odgovornost prema državi uvijek.

Srela sam se s bivšim premijerima, razgovarali smo o trenutku u kojem se nalazimo i činjenici da je Hrvatska zaista podijeljena zemlja. Trebamo se okupiti i zajedno raditi i to svakodnevno svatko od nas svojim postupcima mora dokazivati. Jako je važno da aktualni premijer poziva bivše premijere, da se konzultiramo. Isto bi trebali raditi i predsjednici i bivši predsjednici.

Bilo mi je žao što se prolomilo negodovanje na spomen Mesića i Josipovića, jer i oni su dali svoj doprinos da Hrvatska bude snažna, demokratska država", smatra Kosor.

 

Pročitajte više