Kosor odbacila Sanaderove optužbe: U mom mandatu nije bilo pritisaka na pravosuđe

BIVŠA premijerka Jadranka Kosor danas je odbacila optužbe Ive Sanadera, koji je tijekom iznošenja obrane na Županijskom sudu u Zagrebu izjavio kako je upravo ona naredila njegov kazneni progon za ratno profiterstvo. Sanader je Kosor optužio da je surađivala s državnim odvjetnikom te da je samo zbog njega donesen Zakon o ratnom profiterstvu.

"Osobno nisam niti tražila da se bilo koga progoni, ali isto tako nisam tražila niti bi mi palo da tražim da se bilo koga ne progoni. Smatrala sam da borba protiv korupcije i kriminala mora biti bez obzira na ime i prezime, bez obzira na dužnost te, dakako, isključivo u okviru hrvatskih zakona", rekla je Kosor.

Bivši premijer i šef HDZ-a tvrdi da je proces koji se protiv njega vodi politički. "Zanimljivo je da sam ja jedina osoba kojoj se sudi zbog ratnog profiterstva. U političkim krugovima se zakon o nezastarijevanju ratnog profiterstva naziva 'Lex Sanader', jer je donesen samo zbog mene", kaže Sanader. Tvrdi da mu je optužbe koje mu se stavljaju na teret smjestila njegova nasljednica Jadranka Kosor. "Ovdje se radi o naloženom političkom progonu, kojeg je Mladenu Bajiću naredila Kosor. Ona je s njim i surađivala, šaljući pojedine ljude da svjedoče", tvrdi Sanader.

Pročitajte više