Kraj Opatije "pao" alternativni iscjelitelj: Policija zaplijenila drogu vrijednu preko 200.000 kuna

Foto: Shutterstock

POLICIJA je u obiteljskoj kući i vrtu u Matuljima, kraj Opatije pronašla plastenik za uzgoj marihuane, ilegalnu sušaru i destileriju za proizvodnju ulja od kanabisa te više od 22 kilograma osušene indijske konoplje i 11 stabljika u plasteniku, izvijestila je danas primorsko-goranska policija na izvanrednoj konferenciji za novinare.

U akciji nazvanoj "Iscjelitelj", opatijska policija je nakon višemjesečnog prikupljanja informacija, u vrtu obiteljske kuće 36-godišnjeg muškarca u središtu Matulja pronašla plastenik, a priručnu sušaru i destileriju u podrumu kuće, rekao je načelnik Policijske postaje Opatije Damir Brnas.

Pronađena je i oprema poput ventilatora, električnih grijalica i sjeckalice za mrvljenje marihuane.

Zaplijenili drogu "tešku" 200.000 kuna

Vrijednost ove droge na ilegalnom tržištu bi bila oko 200.000 kuna, rekao je Brnas.

Privedeni 36-godišnji muškarac je marihuanu uzgajao i proizvodio ulje od kanabisa pod izlikom bavljenja alternativnom medicinom.

Od kilograma najkvalitetnijih dijelova indijske konoplje može se dobiti 50 do 60 mililitara ulja, a cijena mu je na ilegalnom tržištu, od 300 do 350 eura za 10 mililitara, naveo je Brnas.

Tvrdio da se bavi alternativnom medicinom

Policija još utvrđuje je li oglašavao prodaju ulja od kanabisa i reklamirao se na tržištu proizvoda alternativne medicine.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske Željko Kruneš pohvalio je ovom prigodom djelovanje opatijske policije na suzbijanju ilegalne proizvodnje i trgovine marihuane.

Tijekom dana će osumnjičenika dovesti na ispitivanje u nadležno državno odvjetništvo.

Pročitajte više