Leko: Za izlazak iz krize treba nam put razboritosti, mudrosti i dobra

OBNAŠATELJ dužnosti predsjednika Sabora, Josip Leko, u Ludbregu se osvrnuo na krizu. Poručio je: "Za izlazak iz nje treba nam put razboritosti, mudrosti i dobra".

"Vjerujem da je to put kojim naša zemlja može izaći iz ove duboke krize, koja je dijelom i posljedica onog što bi nazvao kugom novog doba, a to su globalna, financijska i ekonomska kriza te neoliberalni kapitalizam, u kojem je prevladalo isključivo pravo jačeg, bržeg i bezobzirnijeg. Međutim, među ljudima, narodima i državama ne smiju i ne mogu vladati zakoni jačega i bezobzirnijeg. To ne osigurava nadu i ufanje u čovjeka. To je potreba svakog čovjeka", istaknuo je Leko.

Biskup Bogović: Opasno je ako zakonodavac pogoduje lošim sklonostima

U Ludbregu je održana godišnja proslava Predrage krvi Isusove, ujedno i zavjetno hodočašće Hrvatskog sabora. Misu je služio gospićko-senjski biskup Mile Bogović koji se osvrnuo na stav crkve da se život štiti od začeća. Poručio je i da je opasno ako zakonodavac pogoduje lošim sklonostima.

"Takvi su oni koji zastupaju mišljenje da u građanskom odgoju, mladež treba uputiti u spolni odgoj koji neće ići za tim da ljudi budu gospodari svog nagona, nego da samo paze na zdravlje i da se čuvaju od začeća. Dakako da smo već tu došli do granice kada je lako da se začeto može ubiti, da se može proliti nevina krv", rekao je Bogović.

Karamarka ne brinu izbori, brine ga stanje u zemlji

U Ludbregu je bio i šef HDZ-a Tomislav Karamarko. Kazao je da je HDZ u procesu konsolidacije. Ne brinu ga predstojeći izbori, poručuje kako su prema desnim strankama otvoreni, a više ga, kaže, brine stanje u zemlji.

"Nisam razmišljao o izborima, razmišljao sam o lošoj situaciji u kojoj se država nalazi zahvaljujući lošem radu ove Vlade, ali evo, mislim da bi se za njih malo trebalo pomoliti i bilo bi dobro da su oni bili ovdje. Da im Bog da malo snage, razboritosti, znanja, svega onog što im u ovom trenutku nedostaje", poručio je Karamarko.

Pročitajte više