Lesar: Novi Zakon o radu uvod je u robovlasništvo!

Foto:  Laburisti.hr

"ŠIRENJEM mogućnosti korištenja radnika iz takozvanih agencija za ustupanje radnika u novom zakonu o radu ozakoniti će se uvođenje robovlasništva. Čak i državna uprava i javne službe koriste 'usluge' tih agencija", tvrdi čelnik laburista Dragutin Lesar na svom službenom Facebook profilu. Podsjetimo kako  Ministarstvo rada i mirovinskog sustava priprema izmjene Zakona o radu. Predstavnici četiri sindikalne središnjice napustili su ovog tjedna sastanak u Udruzi poslodavaca na kojem se razgovaralo o izmjenama Zakona o radu, a za četvrtak je najavljen i prosvjed. 
 
Osim Agencija sporni su financijski uvjetovani otkazi i preraspodjela radnog vremena.  Ministar rada Mirando Mrsić tvrdi kako je konačni cilj je fleksibilizirati tržište rada i povećati sigurnost radnika.
 
Podsjetimo kako se vrlo sličan Zakon priprema i u Poljskoj gdje je prosvjedovalo više od 100 tisuća prosvjednika. Ne žele ići u mirovinu sa 67 godina, žele bolju socijalnu politiku i sigurnost, zdravstvenu skrb i veće minimalne plaće.  
 

Pročitajte više