Lorencin: Turistička godina u koju smo zakoračili će biti vrlo izazovna

Foto: Tomislav Krišto/Cropix

MINISTAR turizma Darko Lorencin posjetio je na Uskrsni ponedjeljak Opatiju.

Na sastanku s predstavnicima Primorsko-goranske županije, turističkim djelatnicima i predstavnicima najvećih hotelskih kuća predstavljeni su ostvareni turistički rezultati tijekom dosadašnje predsezone i uskrsnih blagdana, stanje bukinga za predstojeći dio turističke 2013. te investicije u turistički sektor, priopćeno je iz Ministarstva turizma.

Na sastanku je istaknuto kako možemo biti zadovoljni postignutim rezultatima turističkog prometa u ovom periodu, s obzirom na rani Uskrs i nepovoljne vremenske uvjete, posebice u Primorsko-goranskoj županiji.

Ministar je izrazio zadovoljstvo zbog dosadašnjeg tijeka turističke sezone te naglasio kako očekuje ponavljanje odličnih prošlogodišnjih rezultata turističkog prometa te rast prihoda od turizma između dva i tri posto.

"Turistička godina u koju smo zakoračili bit će vrlo izazovna, upravo zbog visoko postavljene ljestvice prošle godine, no vjerujem kako će kvalitetne i pravovremene pripreme za sezonu u suradnji privatnog i javnog sektora donijeti očekivane rezultate", rekao je Lorencin, napomenuvši kako će ulazak Hrvatske u Europsku uniju, usred turističke sezone, biti odlična prilika za dodatnu promociju naše zemlje.

Ministar je naglasio kako i privatni i javni sektor trebaju raditi na stvaranju novih motiva dolazaka kako bi gostima ponudili razlog više za odabir Hrvatske kao zemlje za odmor. Istaknuo je važnost pitanja investicija te zadovoljstvo što u Opatiji postoji niz investicija koje su u tijeku i koje se planiraju u budućnosti.

Pročitajte više