Lovrić Merzel može se vratiti u Sabor

Foto: Hina

MARINA LOVRIĆ MERZEL nakon izlaska iz pritvora u Remetincu mogla bi se vratiti u Sabor. Lovrić Merzel je na izborima 2011. u Sabor izabrana na listi SDP-a.

Saborski mandat je Lovrić Merzel odmah na početku mandata stavila u mirovanje. U Saboru je trenutno mijenja Zoran Vasić. Lovrić Merzel mandat mora aktivirati u roku od osam dana nakon što formalno podnese ostavku na mjesto županice.

Bivša županica sisačko-moslavačka pred sobom ima i opciju političke mirovine - i to one saborske. Lovrić Merzel ima uvjete za saborsku mirovinu, iako nikad nije bila saborska zastupnica, već je mandat uvijek zamrzavala kako bi mogla obavljati dužnost županice.

Podsjetimo, Lovrić Merzel jučer je odlučila podnijeti ostavku na svoju funkciju u Sisačko-moslavačkoj županiji, što će joj omogućiti da 5. rujna izađe iz Remetinca, nakon što svi svjedoci protiv nje budu ispitani.

Sisačko-moslavačka županija uskoro će tako na prijevremene izbore. V.d. žučan trenutno je Zdenko Vahovec, zamjenik bivše SDP-ovke Lovrić Merzel koji još nije potvrdio hoće li se kandidirati za župana.

Pročitajte više