Makarski ugostitelji najavljuju prosvjed: "Izloženi smo represiji i maltretiranju raznoraznih inspekcija"

Screenshot: Street View

MAKARSKI ugostitelji digli su se na noge i odlučili su prosvjedovati zbog, kako kažu, "prevelike represije i maltretiranja raznoraznih inspekcija".

Kako doznaje portal megamedia.hr, inspektori su na čak 15 dana zatvorili kafiće Marineta, Funky i Smile zbog buke.

"Još u svibnju smo od Grada Makarske dobili dopis da predamo zahtjeve za postavljanje zvučnika i puštanje glazbe kao i da dostavimo ateste na zvučnike što smo i učinili, a do danas nismo dobili nikakva rješenja", požalio se jedan od makarskih ugostitelja.

Drugi kaže kako su mu u samo dva tjedna tri puta bili poreznici te je kao dokaz pokazao i zapisnike. Nezadovoljnih ugostitelja je u Makarskoj sve više pa se danas njih 15-tak spontano okupilo na sastanku gdje su iznijeli što ih sve "žulja". Zaključak sastanka je da  su ugostitelji u Makarskoj izloženi prevelikoj represiji i maltretiranju raznoraznih inspekcija i da to mora prestati. U suprotnom, mnogi će biti prisiljeni staviti ključ u bravu.

Prvo planiraju ispred zgrade Gradske uprave dočekati gradonačelnika Tonćija Bilića i zamoliti ga da ih primi na razgovor. Kako god bude završio sastanak s gradonačelnikom, većina će u utorak na 24 sata zatvoriti kafiće i objekte brze prehrane kako bi "pokazali da im je voda došla do grla".

Pročitajte više