"Martinje v Zagrebu" stiže na Trg

Foto: Hina

TRADICIONALNA manifestacija Martinje v Zagrebu održat će se danas i sutra na Trgu bana Josipa Jelačića, 14. godinu zaredom. Tijekom naredna dva dana na preko 20 štandova zagrebački vinari i oni iz okolnih mjesta po promotivnim će cijenama prodavati vina i domaće proizvode.

"Na preko 20 standova zagrebački vinari i oni iz okolnih mjesta po promotivnim će cijenama prodavati vina i domaće proizvode, a u 11h u subotu će biti upriličen stari Martinjski običaj krštenja mošta, privođenja mladog vina u zrelo" rekao je pročelnik za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk.

Centralni dio obilježavanja Dana sv. Martina održat će se u subotu u okviru kojega će 15-ak martinjskih biškupa iz raznih dijelova Hrvatske krenuti iz Hrvatske kuće u Preradovićevoj ulici prema glavnome gradskom trgu, istaknuo je predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar najavivši i tradicionalno krštenje mošta, predviđeno istoga dana u 11,00 sati. Kuma mladome vinu bit će zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek, rekao je Lipar.

Pročitajte više