Matić: Neki članovi Vlade nemaju čistu savjest s tim gdje su bili ´91

Foto: Hina

MINISTAR branitelja Predrag Matić kazao je kako nema namjeru doći na razgovor kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na Pantovčak sve dok ona njega prva ne posjeti.

"Ne pada mi na pamet doći u ured predsjednice", izjavio je Matić za Radio 101.

Kazao je kako Grabar-Kitarović treba doći u Ministarstvo i pokazati javnosti da su institucije važne.

"Nemam ništa protiv toga da je kao kandidatkinja bila u šatoru. Zaboljelo me je jer je dva puta bila u šatoru, a nije mogla napraviti još tri metra i posjetiti legitimno izabranog ministra. Primila je prosvjednike na Pantovčaku, a ne znam što je mogla čuti od njih ako nije čula drugu stranu", kazao je Matić i dodao da je kampanja jedan od razloga što je podignut šator.

"Dobacuju mi uvrede"

Kazao je i kako Grabar-Kitarović njegova predsjednica, no da nije njegov izbor.

Matić je napomenuo kako prosvjednike nikada nije nazvao šatorašima ili štakorašima već da je prema njima učinio presedan i dao im struju iz Ministarstva te pokretni WC. Oni su mu uzvratili uvredama.

"Dobacuju mi uvrede iza leđa kada dolazim na posao", izjavio je Matić i dodao da u šatoru više nema ljudi koji čekaju razgovore. Kazao je i kako "samo najnaivnijima nije jasno tko je organizator" te da se s time trebaju baviti druge institucije.

"U šatoru mogu vidjeti neke koji nisu ni primirisali frontu", izjavio je Matić i dodao da u šator nije došao "niti jedan od 30 tisuća nezaposlenih branitelja, niti jedan od 400 tisuća zaposlenih branitelja od kojih neki ne primaju plaću".


"Dolje se nalaze oni koji primaju od 5 do 30 tisuća kuna", objasnio je ministar za Radio 101.

Rekao je da Vlada ne poduzima ništa po pitanju prosvjeda u Savskoj jer "neki članovi Vlade nemaju čistu savjest s tim gdje su bili '91".

Matić: Nema šanse da ostanem ministar

Naveo je i kako je dobio jednu ponudu.

"U neformalnim razgovorima s vođama prosvjeda, a priča je počela još za vrijeme ćiriličnih ploča, kazali su mi: Fred, daj ostavku i sljedećih 10 godina bit ćeš ministar", rekao je Matić.

Kao što je i ranije govorio, čvrsto je odlučio da neće biti ministar ako SDP pobjedi na parlamentarnim izborima.

"Nema šanse da ostanem, niti da me Papa zamoli. Kada ovaj mandat završi ne želim više čuti za branitelje niti za domovinski rat", zaključio je Matić.

Pročitajte više