Milanović i Karamarko se posvađali zbog 1945.

PREMIJER Zoran Milanović se na početku osvrnuo na kritike oporbe. Pogotovo na izjave Tomislava Karamarka da je ova Vlast nenarodna.

"To je jezik iz 45., 46., 47. i 48. godine. Nama je nepoznat. Očito se neki ljudi u tom jeziku bolje snalaze od nas. Ovo je pitanje naprosto kulture duha u Hrvatskoj. Ne moramo se voljeti, ali valjda imamo isti pogled na Hrvatsku. Nikada u ovoj zemlji nije bila na vlasti nenarodna vlast koliko god ona loša nije bila. Bila je demokratska vlast koja je imala neku izbornu legitimaciju", naglasio je Milanović.

"Oni najbolje razumiju terminologiju tog vremena"

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko nastavio je i danas medijsku prepirku s premijerom Zoranom Milanovićem. Ubrzo nakon što je Milanović sa sjednice Vlade imao potrebu odgovoriti na njegove kritike kako je na vlasti nenarodna vlast, rekavši kako je to jezik iz 45., 46., 47. i 48. godine, uslijedila je Karamarkova replika.

"To je termin koji se koristi povremeno u nekim situacijama. Jedna od tih situacija je i ova. Dakle, u šest mjeseci svog rada nisu napravili ništa korisno za ovaj narod. Dapače, kroz neke poteze su narod iziritirali. Ako to gospodina podsjeća na ta vremena, mislim da oni najbolje razumiju terminologiju tog vremena", rekao je Karamarko.

Pročitajte više