Milanović potpisao: I Željko Pinjuh dobio obavijest o izbacivanju iz SDP-a!

Foto: Facebook

PREDSJEDNIK Gradskog vijeća Vukovara i donedavni predsjednik vukovarskog SDP-a Željko Pinjuh i službeno je zaprimo obavijest o isključenju iz stranke potpisanu od predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, a tu odluku još mora potvrditi Glavni odbor stranke.

Predsjedništvo SDP-a je 19. rujna odlučilo o suspenziji i isključenju Pinjuha iz stranke zbog nanošenja štete ugledu SDP-a, nakon što je krajem kolovoza Pinjuh dogovorom s vukovarskim HDZ-om i HSP AS te uz protivljenje svoje stranke izabran za predsjednika Gradskog vijeća.

Pinjuh je jutros Hini izjavio kako osjeća duboko razočaranje odnosom stranke prema njemu, ističući kako ničim nije naštetio SDP-u. Posebno je, kaže, razočaran činjenicom da nema pravo žalbe na odluku o isključenju, niti ga je itko u međuvremenu na bilo koji način kontaktirao i zatražio objašnjenje njegovih poteza i ponašanja.

Uoči trećeg i zakonski posljednjeg pokušaja održavanja konstituirajuće sjednice vukovarskog Gradskog vijeća, Pinjuh je, kao tadašnji predsjednik SDP-ovog Gradskog odbora, bez suglasnosti s tom stranačkom organizacijom dogovorio s čelnicima HDZ-a i HSP AS čelno mjesto u Gradskog vijeću.

Tim je dogovorom Vukovar pošteđen novih izbora, a Pinjuh se obvezao podržati zahtjev HDZ-HSP AS za izmjenom Statuta kojom bi grad bio proglašen mjestom posebnog pijeteta.

"I dalje ne vidim u čemu sam pogriješio. Pa SDP bi u Vukovaru imao i gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća", rekao Pinjuh za Hinu. Najavio je da će predsjedniku SDP-ovog Glavnog odbora Josipu Leki uputiti pismo u kojem će obrazložiti svoje stavove, kako bi, kaže, i Leko i njegovi uskoro bivši stranački kolege bili upoznati sa svim okolnostima koje su dovele do isključenja.

Ogorčen isključenjem iz stranke Pinjuh je izjavio da se više u nju neće vraćati.

Pročitajte više