SDP se bavi Vukovarom: Pinjuh leti iz stranke!

Foto: Vlado Kos (Cropix)  

ŽELJKO PINJUH, trebao bi uskoro biti bivši član SDP-a ukoliko prođe prijedlog vukovarsko-srijemskog županijskog odbora SDP-a prema Predsjedništvu stranke. Naime, za Pinjuha se traži izbacivanje iz SDP-a zbog nedavnih događaja u gradskom vijeću grada Vukovara. 
 
Podsjetimo, koalicija na čelu s HDZ-om u Vukovaru dobila je potporu predsjednika Gradskog odbora SDP-a Vukovar Željka Pinjuha i tako osigurala 13. glas za konstituiranje Gradskog vijeća. Na početku HDZ-ovi vijećnici su bili ti koji su optužili gradonačelnika Željka Sabu da je pokušao podmititi njihovu vijećnicu Mariju Budimir da prijeđe na stranu SDP-a, no  ipak, na stranu HDZ-a na kraju je prešao SDP-ovac. 
 
Pinjuh je s vukovarskim HDZ-om i HSP AS postigao dogovor večer prije konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Vukovara da mu se da potpora na mjesto predsjednika Gradskog vijeća, no za takav dogovor nije imao dozvolu Gradskog odbora SDP-a. Vodstvo novog saziva Vijeća izabrano je glasovima koalicije HDZ-HSP AS i samog Željka Pinjuha koji je glasovao suprotno stajalištu vlastite stranke. Odmah na početku sjednicu su napustili vijećnici SDP-a ističući da ne žele sudjelovati u ovakvoj farsi.
 
U vukovarskom Gradskom vijeću je 24 vijećnika od čega je koalicija HDZ-HSP AS imala ukupno 12 vijećnika, SDSS 2, a SDP 9 među kojima je formalno još uvijek predsjednik vukovarskog HDZ-a Željko Pinjuh.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara