Milanović skriva zašto je helikopterom išao iz Osijeka u Grobnik i koliko je to koštalo

Foto: FAH

ZORAN MILANOVIĆ iskoristio je službeni policijski helikopter da se od Osijeka provoza do Grobnika. Iz Vlade to ne demantiraju, ali ne žele objasniti što je Milanović na Grobniku radio, niti koliko je to koštalo.

Već ranije smo, podsjećamo, objavili da je Milanović na put u Osijek otišao službenim helikopterom. Tamo ga je dočekao službeni automobil, koji je došao iz Zagreba samo da bi Milanovića provozao po Osijeku i vratio ga natrag na pistu.

Smatralo se da se Milanović helikopterom i vratio za Zagreb, ali čitatelj Tportala premijera je u petak u kasnim popodnevnim satima uslikao na grobničkom aerodromu. I tamo ga je dočekao službeni automobil s vozačem, te se Milanović uputio u nepoznatom smjeru.

Od Nikole Jelića, glasnogovornika Vlade RH, pokušali smo doznati koliko je sve to skupa koštalo, što je Milanović radio u Grobniku, je li posjet bio unaprijed planiran ili se Milanović na promjenu rute odlučio spontano, te zašto je uopće bilo potrebno angažirati helikopter.

Glasnogovornik Vlade odgovor nam je poslao, ali u njemu nije odgovorio niti na jedno postavljeno pitanje:

"Prema Uredbi o određivanju štićenih osoba, objekata i prostora te provođenju njihove zaštite i osiguranja, Uprava za posebne poslove sigurnosti MUP-a provodi mjere osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora. Za prijevoz štićenih osoba koriste se različita prijevozna sredstva, pa tako i helikopter, ovisno o protokolarnom programu štićenih osoba i sigurnosnoj prosudbi, a po odobrenju glavnog ravnatelja policije. Nismo ovlašteni komentirati podatke koji se odnose na provođenje policijskih poslova osiguranja i zaštite štićenih osoba".

 
 
 
 

Pročitajte više