Ministarstvo zdravlja poslalo inspekciju u Gradske ljekarne!

Foto: FAH

MINISTARSTVO ZDRAVLJA potvrdilo je da inspekcija provodi nadzor nad zakonitošću rada Gradskih ljekarni Zagreb, donosi HTV.


Ljekarne su se oglušile na upozorenja resornog ministra te su prema Odluci o izmjenama i dopunama Statuta iz Upravnog su uoče privatizacije izbacile jednog radnika. Time su promijenile omjer članova Upravnog vijeća u kojem sada sjedi jedan predstavnik osnivača više i jedan radnik manje.  To bi moglo značiti da Holding ima namjeru pripremiti Gradsku ljekarnu Zagreb za privatizaciju i zbog toga mijenja omjer članova.

"Sastav Upravnog vijeća GLJZ, naveden u predmetnoj odluci, nije utvrđen na propisan način. Naime, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti propisano je da Upravno vijeće zdravstvene ustanove čiji je osnivač jedinica područne samouprave i grad - ima 5 članova -3 predstavnika osnivača i 2 radnika ustanove", stoji u priopćenju Ministarstva zdravlja.

Sve to događa se u trenutku kada se naveliko govori o privatizaciji Holdingove "zlatne koke".

"Strpite se. Mi smo iskazali samo interes tvrtki koje bi eventualno htjele ići u javno privatno partnerstvo", rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

U Holdingu smatraju da je izmjena Statuta u skladu sa Zakonom te da je zanimanje za ljekarne iskazalo već pet ponuđača, no njihovom privatizacijom, smatraju u Hrvatskoj liječničkoj komori, krši se Zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Pročitajte više