"Molimo pomozite našoj djeci: U Klaićevoj bolnici kanalizacija curi u intenzivnu, u kirurškim salama su gljivice!"

UDRUGA roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Ljubav na djelu" poslala je javnosti otvoreno pismo u kojemu iznose šokantne činjenice o dječjoj bolnici u Klaićevoj ulici. Također, predlažu da se onkološki odjel prebaci u Vinogradsku bolnicu jer su mnogo puta liječnici iz Vinogradske, ali i s Rebra, dolazili na zahvate upravo u Klaićevu, a Vinogradska ima prostora za taj odjel.

Iz Udruge su nam poslali i ilustracije, koje možete vidjeli u galeriji, koje sugeriraju kako bi Vinogradska, odnosno bolnica Sestara milosrdnica, mogla izgledati kada bi se uložio novac namijenjen Klaićevoj bolnici. Napominju kako bi Vinogradska uz postojeću pedijatriju koja ima 1500 metara kvadratnih, dobila dodatnih 1500 kvadrata, te bi tamo bilo mjesta i za animaciju djece, ali i za zapošljavanje novog pedijatrijskog kadra: dječjih pedijatara hematologa, onkologa i općenitih pedijatara jer njih konstantno nedostaje, a stari su već iscrpljeni i trebaju pomoć.

S obzirom da smatraju da se pedijatrija u Vinogradskoj konstantno šikanira, iz Udruge traže da se na sljedećem stručnom vijeću pokrene upitnost vjerodostojnosti pedijatrije Vinogradska te ako tamo ne rade stručni ljudi neka se po hitnom postupku ista zatvori. Pitaju se i zbog čega pedijatrija Vinogradska, koja ima svoju tradiciju, ne bi bila dovoljno dobra za njihovu bolesnu djecu kada je do 2005. godine onkologija tamo besprijekorno funkcionirala.

"Trenutno ovakvi radni uvjeti  u Klaićevoj nisu baš velika motivacija za nove liječnike pedijatre, kojih je sve manje.", smatraju iz Udruge.

Otvoreno pismo Udruge prenosimo u cijelosti:


"Poštovano građanstvo

S obzirom na mnogobrojne apele koje smo uputili širokom puku i državnim tijelima, naišli smo na sam zapreke, željeli bi kao roditelji koji zazivaju u pomoć uputiti na nedostatke koji su vezani za adekvatno liječenje naše djece. Kao prvo od samog smještaja do higijenskih uvjeta. Doktori koji se bore za našu djecu u Klaićevoj rade u nemogućim uvjetima i cijela dječja bolnica Klaićeva je neadekvatna pogotovo za takve teške bolesti jer je zgrada prvotno građena kao sanatorij za žene 1909. g i proširena na mali dispanzer za djecu.

Kasnije je neplanski nadograđivana u staroj Jugoslaviji kako je kome trebalo tako da se mnogi roditelji izgube u mnogobrojnim labirintima bez svrhe. Nalazi se u centru grada i mi roditelji nemamo gdje parkirati pa se ispričavamo širokom puku jer ste zbog nas puno puta čekali u zakrčenoj Klaićevoj ulici a Grad Zagreb neće moći izgraditi parkiralište u skoroj budućnosti zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa. Sama dječja bolnica u centru je puna smoga i ispušnih plinova gradske gužve. Mislim da je došlo vrijeme da istina izađe na vidjelo, da se zna tko su pravi liječnici i humanisti, koji bi život dali za dobrobit djece i podredili sebe, svoje interese i svoj ego. Možda svi na kraju shvate za koga su dali Hipokratovu zakletvu. Ne sa sebe nego za malenog kojem je teško...

Kanalizacija curi u intenzivnu, u kirurškim salama su gljivice!

Isprika da je u Klaićevoj nečije životno djelo ne može zasjeniti činjenicu da trenutno kanalizacija curi u intenzivnu, u dnevnoj prokišnjava krov, djeca čekaju na kemoterapije, nemaju palijatalnu skrb ni pravu izolaciju, a u kirurškim salama postoje gljivice. I stadioni na kojem je izmišljen nogomet više ne postoje nego su sagrađeni novi!.

Od 22. veljače 2012. čekamo nadležne institucije da se očituju na koji način će izgraditi nove odjele pošto znamo da je u Klaićevoj to neizvedivo i da se donacija od 20 milijuna kuna nema gdje ni utrošiti.

Hvala im svima za veliku brigu!

Ove činjenice nemaju veze sa radom doktora koji rade u nemogućim uvjetima. Zašto se osjećaju napadnuti ako im je srce čisto?

Naša djeca nemaju humane uvjete za život!

Hvala na lokaciji Klaićeva 16, ova vlast može sve, može i naći dozvole jer su vlast, ali opasnost od požara ostaje i činjenica da je cijela Klaićeva rupa bez dna.

Pozivamo vas da nam pomognete da ispravimo pogreške koje se događaju oko svih nas. Naša su djeca prepuštena kao ping pong loptice od izbora do izbora, od politike do raznih interesa. Ona nemaju najhumanije uvjete za život. Zato vas molimo kao roditelji da zajedno dignemo svoj glas za našu djecu jer ne daj Bože nikome da se nađete u ovoj situaciji."

Pročitajte više