Mornar o štrajku: Od ponedjeljka neopravdani sati za djecu koja ne dolaze u školu

Foto: FAH

"STAV ministarstva je jasan, učenici moraju biti u školi", komentirao je ministar obrazovanja Vedran Mornar tijekom jučerašnjeg posjeta zagrebačkim školama - Osnovnoj školi Augusta Cesarca i Tehničkoj školi Ruđera Boškovića.

"Ako se od sljedećeg tjedna pokaže da neka škola radi, svatko tko ne dođe dobit će neopravdani sat. Nije primjereno da sindikati pozivaju djecu da ne dođu na nastavu", rekao je Mornar.

No, ranije je Mornar kazao da djeca koja za vrijeme štrajka prosvjetara ne budu dolazila u školu neće dobiti neopravdane sate. Rekao je u četvrtak navečer, dan uoči početka štrajka, u razgovoru za Novu TV.

"Djeci je mjesto u školi i nitko nema pravo pozivati roditelje da ne šalju djecu u školu. Ja ipak roditeljima preporučujem da provjere sa školama i ravnateljima pa da onda na temelju toga donesu odluku. Međutim, sigurno da nitko neće dobiti neopravdane sate ako se dijete ne pojavi sutradan u školi zbog ove zbrke koja je nastala zaslugom sindikata", kazao je tada Mornar.

U međuvremenu se ipak predomislio i pojasnio kako je upućivanjem poruke da neće biti neopravdanih mislio samo na one škole za koje nije bilo sigurno hoće li u petak uopće raditi ili neće.

Pročitajte više