Može li Hanžeković poslovati s Pripuzom, a zastupati Bandića?

Foto: FAH

ODVJETNIČKI ured Marijana Hanžekovića poslovno je povezan s Petrom Pripuzom pa zbog toga ne bi smio zastupati Milana Bandića, piše Fairpress.eu.

Pozivajući se na Revizijsko izvješće odvjetničkog društva Hanžeković i partneri, Munir Podumljak na portalu Partnerstva za društveni razvoj navodi da Hanžekovićev odvjetnički ured ima dugoročna potraživanja u iznosu od 232.903 kn prema trgovačkom društvu Eko-Flor Plus u predstečajnoj nagodbi.

Ovom firmom upravlja Ivan Pripuz, sin Petra Pripuza, a jedan od osnivača Eko-Flora Plus d.o.o. je sisački Depos, trgovačko društvo kojem je osnivač Pripuzov C.I.O.S.

"Dakle, nesporno je da se odvjetnik Hanžeković nalazi u poslovnom odnosu s oba osumnjičenika, te da bi zastupanje jednog od njih predstavljalo sukob interesa, te da ne bi smio zastupati osumnjičene u ovom predmetu, jer nije jasno kojim od tri interesa (interes obrane M.B., interes poslovanja s gradskim tvrtkama ili interes poslovanja s Petrom Pripuzom) će se odvjetnik Hanžeković voditi. No ovo pitanje USKOK nije postavio pred sudom pa se o njemu nije ni raspravljalo, istražitelji šute, a odvjetnička komora se valjda ne osjeća nadležnom za samostalno iniciranje postupaka protiv svojih članova", piše Podumljak.

Pročitajte više