Može li Twitter posvađati bivšu i sadašnju partnericu francuskog predsjednika Hollandea?

FRANCUSKI predsjednik Francois Hollande našao se između dvije vatre. Njegova sadašnja partnerica Valerie Trierweiler je preko Twittera izrazila potporu političkom protivniku njegova bivše partnerice Segolene Royal.

Na Twitteru je Trierweiler hvalila Oliviera Falornija koji će se u drugom krugu izbora za svoje mjesto u parlamentu boriti protiv Royal. "Sretno vrijednom kandidatu Olivieru Falorniju", napisala je pariška novinarka te dodala kako se političar već godinama nesebično bori za građane La Rochellea.

Royal tvrdi da ima podršku predsjednika

Royal je bivša dugogodišnja partnerica Hollandea te s njim ima četvero djece. Par se rastavio nakon što je ona izgubila na predsjedničkim izborima 2007. godine od Nicolasa Sarkozyja. Tada je u medije izašla i informacija da je Hollande u vezi sa Trierweiler. Od tada je u padu i položaj Segolene Royal u Socijalističkoj stanci.

U prvom krugu je Falorni, disident iz Socijalističke stranke i političar blizak Hollandeu, dobio 29 posto glasova, a Royal je osvojila 32 posto. Drugi krug će se održati u nedjelju. Royal je u intervju danas kazala da ima punu podršku predsjednika.

"Hollande je vrlo jasno kazao da sam jedini kandidat kojega podržava u tim izborima", kazala je Royal i dodala da je predsjednik rekao da je jedini kandidat "koji dijeli viziju sa njegovom vladom". Royal nije željela komentirati poruku na Twitteru.

Pročitajte više