Nadzorne kamere snimile hladnokrvno ubojstvo golorukih palestinskih mladića

Screenshot: Youtube

ORGANIZACIJA za zaštitu prava djece objavila je dvominutnu snimku za koju tvrdi da prikazuje ubojstva golorukih palestinskih tinejdžera u blizini Ramallaha, a za njihovu smrt okrivljuje izraelsku vojsku.

Prema njihovim informacijama, tinejdžeri su navodno ubijeni tijekom demonstracija prošlog tjedna na Dan Nakbe, kada Palestinci obilježavaju gubitak domova u ratu 1948., nakon kojeg je osnovana država Izrael, a stotine tisuća Palestinaca izbjeglo, piše Al Jazeera.

Snimka je sastavljena od šest sati materijala koji su snimile sigurnosne kamere. Organizacija navodi da prikazuje "nezakonita ubojstva, gdje nijedno dijete nije predstavljalo direktnu i trenutnu prijetnju u vrijeme kada su ustrijeljeni".

Nakon objave snimke UN i SAD su odmah pozvale na istragu ubojstava. SAD je od Izraela zatražio dodatne informacije od kako bi zaključili da li je korištenje sile bilo opravdano.

Palestinski bolnički dužnosnici rekli su da su Mohammad Abu Thaher i Nadim Nuwara ustrijeljeni u srce. Prvo su rekli da su žrtve imale 22 i 17 godina, a zatim 16 i 17, piše Al Jazeera.

Palestinska vlada je osudila Izrael zbog hladnokrvnih zločina, dok izraelska vojska tvrdi da su snage sigurnosti ispalile gumene metke.

Pročitajte više