Najviše jamstvo ikad isplaćeno u Sloveniji: Lovše izlazi iz pritvora uz jamstvo od milijun eura

Ilustracija: scx.hu

PODUZETNIK Tomaž Lovše, koji se do pritvaranja početkom kolovoza važio za jednog od najbogatijih Slovenaca, a završio je u zatvoru pod optužbom za zloupotrebu ovlasti u gospodarskom poslovanju, bit će pušten na slobodu uz do sada najviše jamstvo ikad isplaćeno u Sloveniji od milijun eura, objavio je u četvrtak ljubljanski dnevni list "Dnevnik" pozivajući se na neslužbene izvore bliske istrazi.

Da je okružni sud u Ljubljani uz jamstvo odobrio puštanje Lovšea iz pritvora potvrdio je za list njegov odvjetnik Stojan Zdolšek, ne želeći govoriti o visini jamstva.

Lovše je prethodnih mjeseci više puta nudio jamstvo od milijun eura kako bi se branio sa slobode, ali je sud to odbijao zbog mogućnosti bijega u inozemstvo. Lovše je donedavno imao prijavljenu stalnu adresu u Monte Carlu, ali je monegaški domicil u međuvremenu opozvao.

Bude li osuđen, nekadašnjemu vlasniku "Dinersa Cluba Slovenija" i bivšem vlasniku kartične franšize za Diners prijeti do osam godina zatvora zbog neplaćanja dugova trgovcima i prebacivanja sredstava dobivenih iz kartičnog poslovanja na račune svojih tvrtki u inozemstvu.

Njegovu imovinu procjenjivalo se donedavno na 40 milijuna eura. Lovše je iz zatvora više puta javno u svojim izjavama poručivao da je zapravo pritvoren kako bi se spriječila prodaja Mercatora koncernu Agrokor, kojemu je bio neformalni savjetnik, a po tvrdnjama medija i njegov aktivni lobist.

Pročitajte više