Nakon karikature objavljene na Indexu, Baldasar potjerao Lovrića iz Banovine

Ilustracija: Dalibor Lovrić

DOBRO smo jučer napisali. Karikatura koja je užasnula splitskog gradonačelnika. Ivo Baldasar nije podnio da sebe gleda kao Pinocchija pa je danas Daliboru Lovriću, savjetniku u Službi za kulturu, autoru karikature koja je jučer objavljena na Indexu, putem svog pročelnika Siniše Kuke dostavio rješenje o suspenziji. Naređeno mu je da pokupi stvari i isprazni ured.

Lovrić: Reagirao je nakon objave karikature na Indexu

Lovrića smo danas sreli u Banovini. Ne vidi da bi išta drugo moglo biti posrijedi do jučer objavljene karikature na kojoj je gradonačelnik prikazan kao Pinocchio, a gradski vijećnik SDP-a Gojko Čepo kao skakavac.

Kako se zna, Baldasar ne trpi Lovrića već duže, a prije tjedan dana obznanio je kako je od Službeničkog suda zatražio otkaz. Suspenziju Baldasar tada nije još primijenio, no čini se da mu je jučer objavljena karikatura toliko digla tlak da više nije mogao podnijeti da Lovrić i minutu sjedi na svom radnom mjestu.

Baldasar: Lovrić ne radi posao, utječe na kolege i šefove

Novinari su danas pitali Baldasara zašto je potjerao Lovrića.

"Ne radi posao. Zlorabi poziciju. Utječe na kolege i šefove. Zato sam danas naredio da ga se udalji", kazao je Baldasar. Ni riječi o Pinocchiju.

Baldasar je ukinuo briefinge s novinarima jer ne trpi da netko ne razmišlja kao on

Lovrić nam je jučer otkrio da je na Baldasarovom piku otkako je u Slobodnoj Dalmaciji prije godinu dana objavljena njegova kritika trpanja partijskih kadrova u Banovinu naslovljena "Imponiraju vam sljedbenici telećeg pogleda". Otada traje progon, požalio se Lovrić, koji u svojoj kritici i karikaturi ne vidi ništa sporno i blasfemično te smatra da Baldasar guši pravo na slobodnu riječ i misao. Demantirao je Baldasarove optužbe kako ne radi i ogovara. Lovrić kaže kako je lani imao najveći broj riješenih predmeta, a da sve što šalje medijima, pošalje i Baldasaru.

Svakako je zanimljivo da se Baldasar, dok je još imao one svoje briefinge s novinarima, a koji su ukinuti jer mu nije drago slušati da netko ne razmišlja kao on, požalio kako nema zakonske mogućnosti da otpusti zaposlenike s kojima nije zadovoljan, odnosno, one koji ne rade dovoljno kvalitetno svoj posao. Odjednom, stvorene su sve pretpostavke da se riješi Lovrića, koji se našao na udaru, ne zbog obavljanja svojih dužnosti, već medijskih istupa i karikature.

 

Pročitajte više