Narko-bande zapucale po policiji u Marseilleu, nema ozlijeđenih

Foto: Hina

MASKIRANI napadači s kalašnjikovima pucali su jutros oko 10 sati na francusku policiju u Marseilleu, piše Reuters. Policijski službenici napadnuti su dok su provjeravali teren pred dolazak francuskog premijera Manuela Vallsa.

Unatoč tome što je premijer Valls tek krenuo za Marseille, od posjeta neće odustati, doznaje Mirror. Podsjetimo, Valls bi u Marseille treba doći u popodnevnim satima.

Lokalni mediji javili su kako je nekoliko grupa kriminalaca otvorilo vatru na policijsko vozilo, ali da nitko nije ranjen.

Još nije poznato je li napad povezan s dolaskom Vallsa u grad, no službeni izvori tvrde kako se najvjerojatnije radi o okršaju narko-kartela. U policijsku stanicu u sjevernom predgrađu lučkog grada odmah su poslane jake specijalne policijske snage, a pregledavaju i okolne kuće u potrazi za napadačima.

Više od 7000 stanovnika okolnog područja zamoljeno je da do daljnjeg ne izlazi iz kuće. Evakuiran je vrtić, a zatvorena je i škola.

Ironično, premijer je došao u službeni posjet Marseillu da oda počast ondašnjoj policiji i lokalnoj vlasti što je smanjena stopa kriminala u gradu, navodi Mirror.

U grad su došle i specijalne postrojbe - stotinjak policajaca pod punom spremom, u nekoliko oklopnih vozila.


Tirs de Kalachnikov : forte tension cité de la... by LaProvence

Caroline Pozmentier, zamjenica gradonačelnika Marseillea, rekla je kako je moguće da je incident povezan s narko kartelom budući da u gradu imaju puno problema s drogom, piše Reuters.

Tezu o tome kako se vjerojatno radi o okršaju suparničkih bandi podržao je i Philippe Bianchi iz Odjela za javnu sigurnost, javlja Le Monde.

Pročitajte više