Naselje Resnik kamen spoticanja: Bandić bi na istom mjestu gradio i stanove i smetlište

Foto: FAH

PRIJEDLOG odluke o izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja naselja Resnik III koji je predložio gradonačelnik Milan Bandić, a predviđa stambenu izgradnju u naselju u kojemu se namjerava graditi i budući centar za gospodarenje otpadom danas je na prijedlog oporbe povučen s dnevnog reda sjednice zagrebačke skupštine.

Mario Župan (HDZ) odmah je na početku rasprave o toj točki zatražio da se ona povuče dok se ne donese Plan gospodarenja otpadom u Gradu Zagrebu.

Potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić (SDP) rekao je kako ih zanima je li Resnik lokacija na kojoj će se graditi budući centar za gospodarenje otpadom, a ako jest zašto se onda dopušta stambena izgradnja u neposrednoj blizini tog budućeg centra.

Podsjetio je da je jučerašnji požar u CIOS-u pokazao koje su opasnosti po građane ako je takav centar u blizini stanova, napominjujući da se ispuštanjem dioksina u zrak događaju i mutacije DNA što izaziva rak. Na to je reagirala zastupnica Ana Stavljenić - Rukavina (Lista grupe birača nositelja Milana Bandića) ističući da neke mutacije DNA izazivaju rak, a neke ne izazivaju.

Bernardić je također rekao da je potpuno neprihvatljivo da se ti stanovi namjeravaju graditi u Resniku, kako bi onda njihovi vlasnici dobili "ekološku rentu".

Pročitajte više