Nastavak agonije radnica Kamenskog: Istjerali nas, sad čekaju da cijena padne, a onda će sve kupiti

Screenshot: HRT

PRLJAVE igre koje su radnice Kamenskog stajale posla i dalje prolaze bez opipljivih posljedica po odgovorne. Unatoč tome što su radnice u nekoliko navrata pozivale nadležne institucije da se pobliže pozabave propadanjem tekstilnog giganta, rezultata još uvijek nema, prenosi HRT.


Nema ni interesa za zgrade tvornice te tako na javnoj dražbi opet nitko nije pokazao zanimanje za njih.

Nitko neće Kamensko

Ovo je već drugi neuspješan pokušaj Trgovačkog suda sud da proda nekretnine Kamenskog. Ponuda ponovno nije bilo, unatoč tome što je riječ o kompleksu u najužem središtu Zagreba.

"Ja sam tog mišljenja da je to sve smišljeno, kao i sve drugo u Hrvatskoj", rekla je Mara Zovko, bivša radnica Kamenskog.

Kompleks Kamenskog prvo je procijenjen na 120, a sada i na 73 milijuna kuna.

Zovko: Čekaju da cijena padne ispod 50 milijuna

" Ide se na što manje, što manje, a kad padne ispod 50 milijuna, oni koji su nas istjerali kupit će sve i gotovo", dodaje Zovko.

Radnici će, ukoliko se ništa ne promijeni, izvući deblji kraj, jer su oni u stečajnom postupku posljednji na redu za naplatu potraživanja.

Upravo su zbog toga radnici nedavno na odboru vjerovnika zatražili novu procjenu vrijednosti nekretnina, no odgovor nisu dobili.

"Odgovor nismo dobili, ostala je ova procjena koja je rađena 2012. godine, ne znamo na osnovu čega, ni zašto je sud tražio tu drugu procjenu. Definitivno stojimo iza toga da se pogodovalo. Kamenskom je presuđeno", izjavila je Danica Radošević, bivša radnica Kamenskog.

Pejnović: To nije državna imovina, DUUDI nema veze s tim


Kako stvari stoje, radnicama ne mogu računati ni na pomoć države.

"Imovina Kamenskog koja je sada na prodaju nije državna imovina i mi nismo uključeni u proces", komentirao je slučaj Mladen Pejnović, predstojnik DUUDI-ja.



Bestvina : Nekeretnine se loše prodaju

"Nekretnine se zbog krize loše prodaju, a tu su i strašne ljudske tragedije, mislim da bi vrlo malo investitora imalo hrabrosti ući na lokaciju koja ima takvo breme", smatra Melita Bestvina, predsjednica Hrvatskog društva sudskih vještaka.

Novi natječaj za prodaju kompleksa Kamenskog najvjerojatnije će biti raspisan u siječnju.

Pročitajte više