Nedostaje volontera u Zagrebu: Najpotrebnija hrana i proizvodi osobne higijene za djecu!

Foto: Hina

MINISTARSTVO socijalne politike i mladih izvijestilo je da je, prema najnovijim informacijama s terena i iz Crvenog križa, stanovništvu na poplavljenom području trenutno najpotrebnija pomoć u hrani i proizvodima osobne higijene za djecu, a pozvalo je volontere da se jave na Zagrebački velesajam kako bi pomogli da nužna sredstva stignu unesrećenom stanovništvu Slavonije.

Najpotrebnija je pomoć u hrani (najbolje u konzervama i ostali trajni prehrambeni proizvodi) i proizvodima osobne higijene za djecu (kreme, puderi, šamponi, vlažne maramice…), izvijestilo je Ministarstvo i pozvalo građane da pomoć za djecu predaju direktno Crvenom križu kako bi pomoć na teren došla što prije i na mjesta gdje je najpotrebnije.

Ako se dostavljaju veće količine transportnim ili većim vozilom, onda ih treba dostaviti u centralno skladište Crvenog križa, Jadranska avenija bb (nedovršena Sveučilišna bolnica), dodaje se u priopćenju.

Ako su donacije građana, odnosno donacije osobnim vozilom ili manje, onda ih treba dostaviti u prostorije Crvenog križa, Zagreb, Ulica Crvenog križa 16 na području gradske četvrti Donji grad - Medveščak.

Građani mogu hranu i kozmetiku za djecu, kao i svu drugu materijalnu pomoć dostaviti i u Paviljom 34 Zagrebačkog velesajma, gdje se pomoć prikuplja od 7 sati ujutro do 22 sata navečer.

S obzirom na to da je interes građana da pomognu materijalnim donacijama građane pogođene poplavom u Slavoniji sve veći, na lokaciji skupljanja donacija na Zagrebačkom velesajamu (Paviljon 34, ulaz Istok 3 i Zapad 3) raste potreba za volonterima koji bi razvrstavali i utovarivali pomoć, navelo je Ministarstvo socijalne politike i mladih koje poziva volontere i sve građane dobre volje da se odmah jave na Zagrebački Velesajam (Paviljon 34) kako bi pomogli da nužna sredstva stignu unesrećenom stanovništvu Slavonije.

Pročitajte više