Neviđeni bezobrazluk: ZET-ovac prevario trudnicu i naplatio joj kaznu

Screenshot: YouTube

INDEXOVA čitateljica Dina F. (podaci poznati redakciji) danas nam se obratila s pričom o neugodnom iskustvu koje je doživjela u 13-ici na Trgu kralja Tomislava. Dina, trudnica u visokom stupnju trudnoće, čekala je u redu kako bi kupila kartu nakon što je ušla u tramvaj. Na istoj je stanici ušao i ZET-ov kontrolor.

Nakon što mu je objasnila kako je gužva te kako još nije stigla na red, zamolila ga je da se umjesto nje registrira u tramvaju. Kontrolor je pristao, uzeo njezinu iskaznicu te, umjesto da učini ono što joj je netom prije kazao, napisao Dini kaznu.

Dinino pismo u nastavku prenosimo u cijelosti.

Rekao da će joj kupiti kartu, pa joj napisao kaznu

"Poštovani, dana 5. svibnja 2015. godine oko 12 sati ušla sam u ZET-ov tramvaj broj 13 na Trgu kralja Tomislava. Budući da je bila velika gužva, a ja sam u visokom stupnju trudnoće (datum poroda mi je za tjedan dana, 13. svibnja) nisam se mogla gurati i stala sam u red da kupim kartu putem elektronske iskaznice.

Na istoj stanici je ušao i kontrolor, broj 08522. Vidio je da čekam u redu pred aparatom i došao je do mene. Rekla sam mu da se nisam još stigla registrirati jer je gužva, a ja sam trudna i on je rekao da će to on napraviti za mene. Dala sam mu iskaznicu iako smo već skoro bili pred aparatom i on mi je, umjesto da mi kupi kartu kako je rekao, napisao kaznu.

Izignorirao objašnjenje i napustio tramvaj

Kad sam mu prigovorila da sam tek ušla u tramvaj na istoj stanici kao i on da zato nisam stigla kupiti kartu, samo je izašao van na sljedećoj stanici. Mislim da je takvo ponašanje, osobito prema trudnici koja treba svaki čas roditi krajnje nedopustivo i da se kontrolor ponio krajnje neprimjereno jer je vidio da sam tek ušla u tramvaj, kolika je gužva, da sam u viskom stupnju trudnoće i da sam stajala pred aparatom da kupim kartu.

Također bih htjela napomenuti da i inače kupujem karte, da sam imala godinama godišnju kartu, a kasnije i mjesečni radnički pokaz, a i da kupujem jednokratne karte što se može lagano provjeriti. Ukoliko je potrebno, mogu dostaviti medicinsku dokumentaciju koja potvrđuje moje stanje i iskaze svjedoka koji su bili sa mnom u tramvaju. Smatram da je ovakvo ponašanje kontrolora sramotno i da zaslužuje javnu osudu", zaključuje Dina.

Pročitajte više