Nije propalo: Rok za postizanje nuklearnog dogovora s Iranom pomaknut za lipanj 2015. godine

Foto: FAH

Šestodnevni pregovori nisu doveli do smanjenja razlika u stajalištima o obogaćivanju uranija i sankcijama, dvama ključnim elementima za uspješno postizanje dogovora i okončanje 12-godišnjih napetosti između Irana i svjetskih sila.

Rok za zaključenje pregovora istječe u danas u ponoć, a sve su strane obećale da će to vrijeme iskoristiti na najbolji mogući način.

Američki državni tajnik John Kerry i iranski ministar vanjskih poslova Mohamad Džavad Zarif koji su u nekoliko navrata razgovarali u četiri oka, raspravljali su o raznim scenarijima koji bi doveli do najboljeg načina da se pregovori nastave, rekao je neimenovani iranski izvor.

Rok pomaknut na lipanj 2015. godine

Britanski šef diplomacije Philip Hammond rekao je u ponedjeljak popodne kako će se nuklearni pregovori između šest svjetskih sila i Irana produžiti do lipnja 2015. godine, prenosi Haaretz.

Hammond je dodao kako je cilj postići dogovor unutar tri mjeseca, do kraja veljače.

"Bili smo primorani zaključiti kako neće biti moguće ostvariti dogovor do kraja zadanoga roka, tako da smo odlučili produžiti ga do 30. lipnja iduće godine", izjavio je Hammond.

Pročitajte više