Nije samo kaciga: Kerum nije ni smio na motocikl - nema A kategoriju!

Foto: Joško Ponoš/Cropix

SPLITSKA policija izvijestila je medije kako su "zbog događaja na Branimirovoj obali" četiri osobe prekršajno obrađene i prijavljene zbog prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da se obrada nastavlja.

U pitanju je moto karavana koju je predvodila upravo policija. Prije dva dana nisu vidjeli ništa sporno u tome što gradonačelnik Željko Kerum, a i ostali, ne koriste zaštitne kacige.

Šok za policiju: Pa Kerum ne može na motocikl?!

Index, a i ostali mediji te pojedinci, postavili su pitanje policiji kako nisu ništa zamijetili. Nakon cijelog jutra mozganja, iz PU splitsko-dalmatinske odgovorili su kako utvrđuju činjenice i okolnosti zbog eventualnog prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, dakle, još nisu bili uvjereni da imaju osnove za sankcioniranje, evo jutros su se domislili da ipak moraju nešto poduzeti. I sami su se vjerojatno iznenadili kada su odlučili prionuti poslu.

Naime, kako Index doznaje, Keruma su prijavili za vožnju bez kacige, no ispostavilo se da na snažan motocikl nije ni smio sjesti jer nema A kategoriju! Kazna za kacigu je tisuću kuna, vožnja bez položene kategorije duplo!

Kerum se u međuvremenu očitovao na prozivke. Kaže da je pitao pa su mu rekli da može. Za pretpostaviti je da bi policija trebala ustanoviti i tko je Kerumu rekao da može na cestu bez kacige.

Pretpostavlja se da službenici nisu išli toliko daleko pa su Kerumu rekli da može i na motocikl bez dozvole. A opet. Tko zna? Možda i jesu. Ne bi bilo nikakvo čudo.

Ovakav blagonaklon tretman splitskih policajaca, Kerum, a i članovi njegove obitelji, uživaju, naime, od osvajanja vlasti. Ne vide prekršaj, teško je očekivati da će zamijetiti išta zahtjevnije.

Pročitajte više