Novinari se okupili na Trgu Francuske republike

Foto: Index

DAN NAKON krvavog napada na satirični tjednik Charlie Hebdo u kojem je u Parizu ubijeno 12 ljudi, širom svijeta i Europe, uključujući i Hrvatsku, održavaju se skupovi podrške tom pariškom listu čiji su novinari životom platili slobodu izražavanja.  Akciju podrške listu Charlie Hebdo i općenito slobodi govora i medija diljem Europe organizirat će u 15 sati Europski pokret za suzbijanje rasizma (European Grassroots Antiracist Movement - EGAM), a u Zagrebu članica tog pokreta Inicijativa mladih za ljudska prava.

"Akcija u Zagrebu bit će održana u 15 sati na Trgu Francuske Republike, gdje će biti postavljene svijeće i cvijeće uz poruke podrške i sućuti. Organizatori pozivaju građane da se pridruže kako bi se osvijestio taj tragični događaj i podržala sloboda govora i medija.", stajalo je u pozivu. No, na skup podrške došli su samo novinari i tek koji građanin.



Duka: Došao sam odati počast stradalim kolegama

"U Hrvatskoj íma razloga za strah, baš kao i u ostalim dijelovima Europe, ali smo mi ipak još uvijek u povoljnijoj situaciji. Strah je nakon ovakvih događaja prisutan u svakom čovjeku, ali otpor i solidarnost moraju biti jači. Važno je napomenuti da nitko i niti jedna religija nisu krivi za ovo, nego se radi o pojedincima!", kazao je Duka okupljenim novinarima dodavši da je došao odati počast stradalim kolegama.
 

Pročitajte više