ORaH izlazi samostalno na europske izbore, listu predstavljaju u nedjelju

Foto: Hina

STRANKA Održivi razvoj Hrvatske - ORaH izlazi samostalno na svibanjske izbore za Europski parlament, a u nedjelju će predsjednica stranke Mirela Holy u Zagrebu predstaviti izborni program i listu.

Prva na listi bit će Mirela Holy, a svih ostalih deset kandidata predstavit će se javnosti osobno.

"Lista ORaH-a svojim sastavom po spolu u potpunosti poštuje zagovaranje paritetne demokracije, tako da je na njoj šest kandidatkinja i pet kandidata, i to po sistemu 'ciferšlusa' - žensko, muško, žensko, muško...", izjavila je danas Holy za Hinu.

Poručila je kako će za njezinu stranku, jednu od najmlađih na hrvatskoj političkoj sceni, izbori za Europski parlament biti prvi pravi test, tako da im je stalo da izborni program dopre do što većeg broja birača.

Iako će program biti predstavljen u nedjelju te je za sada u tajnosti, Holy je potvrdila da je u cijelosti sukladan imenu stranke, dakle za održivi razvoj.

"Za nas je održivi razvoj balansirani odnos između gospodarskog razvoja i zaštite okoliša te društvene pravde i ljudskih prava. U ekonomskom smislu smatramo da Hrvatska treba raditi na tome da postane samoodrživa, a to je moguće kroz tri ključna sektora, u energetici, proizvodnji hrane i vodnom sektoru, jer su ta tri sektora ključna za samostalnost bilo kojeg društva ili države", poručila je Holy.

O životopisima stranačkih izbornih kandidata za sada se zna tek da su u rasponu godina života od 18 do 69, a među njima je šestero doktora znanosti - tri doktorice i tri doktora.

Pročitajte više