Od nedjelje ljetno računanje vremena, MUP podsjeća da prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju

Ilustracija: Arhiva

IZ MINISTARSTVA unutarnjih poslova su podsjetili da se u noći sa subote na nedjelju prelazi na ljetno računanje vremena i pomicanje jednog sata unaprijed, a time i za najveći broj vozila prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju.

Tijekom ljetnog računanja vremena na motornim vozilima danju ne moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. Izuzetak su, podsjećaju iz MUP-a, mopedi i motocikli, na kojima prilikom vožnje tijekom cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla.

Također, uz dolazak ljepšeg vremena veće je sudjelovanje vozača bicikala, mopeda i motocikala u prometu na cestama, pa se vozači ostalih vozila prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja i skretanja vozilom, mole da više vode računa upravo o ovim kategorijama sudionika u prometu, kao i da im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

Vozače mopeda i motocikala, osim na obvezu poštivanja ostalih prometnih propisa, dodatno podsjećaju na obvezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige.

Pročitajte više