Oskar znanja održat će se 30. lipnja

Foto: azoo.hr

SVEČANA dodjela Oskara znanja za državne i međunarodne prvake u znanju održat će se u utorak, 30. lipnja 2015. godine u 11 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, objavljeno je na stranicama Agencije za znanost i obrazovanje početkom tjedna.

Učenici koji su se natjecali na nacionalnim i međunarodnim smotrama ipak će dobiti toliko željeno priznanje.

Nisu imali novca za svečanost

Podsjetimo, početkom lipnja objavljeno je kako Agencija za odgoj i obrazovanje u 2015. godini, pored dodjele priznanja za ostvarene izvrsne rezultate na državnim natjecanjima i smotrama, neće organizirati i svečanu dodjelu „Oskara znanja“ državnim prvacima.


"Ovim putem čestitamo svim državnim i međunarodnim prvacima, njihovim učiteljima i nastavnicima za ostvarene izvrsne rezultate.", stajalo je obavijesti na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje. Nakon toga, cijela se hrvatska javnost digla na noge jer su troškovi za svečanost tek oko 150 tisuća kuna. Kap u moru kad se pogleda na što se sve troši državni novac.

"Financijski plan Agencije za odgoj i obrazovanje za 2015. godinu, koji je usvojen u prosincu 2014. godine, umanjen je za 2 161 894 kune. Stoga je Agencija za odgoj i obrazovanje zbog mjera štednje morala provesti racionalizaciju troškova prema svim stavkama. Tako je jedna od mjera štednje bila i ukidanje svečane dodjele Oskara znanja državnim prvacima jer su troškovi organizacije u 2014. godini iznosili 169 579 70 kuna, a učenicima je već jedanput uručeno priznanje na samome državnom natjecanju. Budući da  je posljednjih dana iz medijskih napisa vidljivo da društvo duboko cijeni znanje i odaje mu priznanje, pokušali smo iznaći rješenje kako bi naši najbolji učenici bili nagrađeni te da bismo istodobno ispoštovali potrebne mjere štednje.", priopćili su iz Agencije nakon što su shvatili da su pogriješili. Ravnateljica je uskoro najavila kako će se Oskar znanja ipak održati.

> > Sram vas može biti: Državna poruka najboljim učenicima je - odlazite iz Hrvatske!
 

Pročitajte više