Osnovana Rent a car koordinacija HUP-a

Foto: HUP

U HRVATSKOJ udruzi poslodavca (HUP) osnovana je "Rent-a-car koordinacija HUP-a" koju sačinjava desetak vodećih tvrtki u Hrvatskoj na području usluga najma automobila i koje zajedno imaju 80 posto tržišnog udjela.

Putem Koordinacije žele postići kvalitetniju organizaciju i regulaciju sektora, zaštitu prava i interesa tvrtki koje pružaju rent-a-car usluge i dobiti priliku snažnije artikulirati interese i probleme ove djelatnosti pred relevantnim institucijama u Hrvatskoj i Europskoj uniji, priopćeno je iz HUP-a.

Ključne aktivnosti Koordinacije obuhvatit će rad na definiranju zakonske regulative sektora kako bi se postigla veća sigurnost i zaštita korisnika te smanjila siva ekonomija, prepoznatljivost usluge najma automobila kao dio turističke ponude Hrvatske te nastojanja da se riješi brojna stručna, zakonska i druga problematika područja.

Na osnivačkoj sjednici usvojeni su Program rada i Kodeks poslovnog ponašanja članova te je izabrano upravljačko tijelo Koordinacije koje će biti u sljedećem sastavu: Mladen Petreski, Hertz - predsjednik Koordinacije; Edita Petaros, Europcar i Krešimir Dobrilović, Fleet kao dopredsjednici. Članove Izvršnog odbora sačinjavaju: Ivan Zubak, Oryx; Anton Krivak, Sixt; Trpimir Botica, Last minute; Marijan Babić, Avant car; Renato Miočić, Dollar/Thrifty i Boris Gruica, Uni rent.

"Rent a car Koordinacija HUP-a udružila je vodeće rent-a-car kuće u Hrvatskoj s namjerom da se djelatnost zakonski regulira i tržišno uredi jer to u ovom trenutku nedostaje. Putem Koordinacije želimo profesionalno zastupati interese svih rent-a-car tvrtki i poduzetnika u Republici Hrvatskoj te prema važećim propisima Republike Hrvatske osigurati najviši rent-a-car standard poslovanja kao neizostavne ponude turističkih usluga u Hrvatskoj." – izjavio je Mladen Petreski, predsjednik Rent-a-car Koordinacije HUP-a.
 

Pročitajte više