Ostojić: Zaposlenici Imunološkog zavoda ne moraju strahovati za radna mjesta

Foto: Arhiva

VISOKI trgovački sud zaprimio je žalbu protiv stečaja nad Imunološkim zavodom. Sud ima dva mjeseca da se očituje o žalbi.

Zaprimanje žalbe potvrdio je predsjednik VTS-a Mario Vukelić. Da za stečaj nema uvjeta smatra i Slavko Linić, koji je to jučer kazao na Hrvatskom radiju. Ministar financija tvrdi da vlada traži rješenje ovog problema.

Podsjećamo, Imunološki zavod prošle godine ostao je bez licence za proizvodnju cjepiva i krvnih pripravaka, nakon čega je završio u stečaju. Zavod će, prema najavama iz Vlade, vjerojatno u nekom obliku nastaviti s radom, ali moguće je da će se prije toga privatizirati.

Ostojić će zbrinuti zaposlenike

Ministar zdravlja Rajko Ostojić u emisiji "Izaberi zdravlje" na Hrvatskom radiju poručio je da zaposlenici Imunološkog zavoda ne moraju strahovati za radna mjesta. Oko 200 zaposlenika privremeno će biti zbrinuti unutar sustava zdravstva.

"Upravo radimo na tome. Zbog toga bih volio da Trgovački sud odluči što prije, unutar šest-sedam dana, a onda ćemo u slučaju stečaja znati što radimo. U slučaju da stečaj ne ide, maksimalno ćemo angažirati proizvodnju imunološkog zavoda", kaže Ostojić.

Ukoliko dođe do stečaja, objašnjava Ostojić, zaposlenici Imunološkog zavoda bit će prebačeni na nova radna mjesta unutar sustava zdravstva. Ukoliko stečaja ne bude bilo, zaposlenici ostaju na svojim radnim mjestima u Imunološkom zavodu.

Pročitajte više